tisdag 11 december 2012

Bra start på veckan!

Måndagen spenderades på Brygghuset där vi tog emot ett studiebesök från Mölndal. Besökarna ville veta mer om hur Borås arbetar med ungdomsfrågor och ungas inflytande. Åsa och Anders från Brygghuset, kommunalråden Anette och Lena, och jag var glada över att få berätta om vägen till utmärkelsen ”Årets Ungdomskommun” och det fortsatta arbetet i Borås. Självklart kom vi även in på visionen och processen med att involvera barn och unga i detta arbete. Borås inspirerar!!! Våra vänner från Mölndal var mäkta imponerade av ”Borås 2025”. 

Vi pratade särskilt om målområdet ”Vi tar gemensamt ansvar för barn och unga”. Hur fin är inte den formuleringen!? Den trycker på det allra viktigaste i vårt arbete med ungdomsfrågorna, det sektorsövergripande. Anders, enhetschef på Brygghuset uttryckte sig på ett väldigt bra sätt: ” Vi tror på att involvera, snarare än informera”.

 Eftermiddagen fick oss känna hopp inför vårt vidare arbete, och möjligheter, och utmaningar. Tack Mölndal för en bra start på denna vecka!

Sakiba Ekic - Ungdomsstrateg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar