onsdag 23 januari 2013

Erfarenhetsutbyte mellan Sverige och Finland

Denna vecka åker tre personer från badenheten till Finland för att utbyta erfarenheter och lära sig mer om hur deras kommunala badanläggningar drivs och marknadsförs. En extra intressant del som kommer att studeras är vinterbad, ett högaktuellt samarbetsprojekt som är igång mellan Sverige och Finland.
Vi ser det som väldigt viktigt då Borås har många invånare med finsk bakgrund som gärna vill fortsätta sin tradition med bastu och vinterbad. Eftersom bassängen i Alidebergsbadet inte töms på vatten under vintern, har vi öppnat en vak i densamma i vilken vinterbadarna kan kyla av sig efter bastubadet. Vaken används också i utbildningssyfte för den som vill känna på hur det är att ramla i en vak och ta sig ur den. Badgästen utrustas med isdubbar och livlina. Hoppar i vaken och ska stanna kvar så länge så att han eller hon hinner säga sitt namn, därefter ska personen ta sig upp i säkerhet igen. En nyttig övning.

// Anette Ekberg, Badchef

1 kommentar:

  1. En vak kan också vara en mötesplats! :-)
    Förhoppningsvis är det inte bara finnar som badar i den. Själv håller jag mig nog därifrån i väntan på att bli lite modigare ...

    SvaraRadera