onsdag 27 februari 2013

Ännu ett hederspris till Borås...

... får priset för föreningslivet

Borås uppmärksammas alltmer och ofta för positiva och bra initiativ inom föreningslivet. I dagarna har organisationen ”Sveriges föreningar” utsett Borås till den mest föreningsvänligaste kommunen i Sverige 2012. 53 tävlande kommuner konkurrerade om utnämningen.

Det är, enligt min mening, ingen tillfällighet att Borås får positiva omdömen kring föreningsverksamhet. Nyligen arrangerade ett antal innebandyföreningar, med Sandareds IBF i spetsen, Finnkampen i Boråshallen. Ett mycket lyckat arrangemang som lockade många tusen besökare och stort beröm från Svenska innebandyförbundet. I helgen som gick arrangerades Gina Tricot Grand Prix i Ridhuset – ett succéartat arrangemang med lovord från hela hästeuropa. Senare i år kommer IK Ymer friidrott att arrangera Friidrotts SM på den nyrenoverade Ryavallen. Arbetet med SM-veckan 2014 har startat upp och ett 25-tal föreningar är engagerade i planeringsarbetet för att göra SM-veckan till den bästa hittills i Sverige. Ett annat gigantiskt planeringsarbete som pågår är O-ringen 2015 i Borås med O-ringen organisationen som styrman.

Allt arbete underlättas väldigt mycket av den politiska enighet som råder kring stödet till föreningarna i Borås. Dels på det ekonomiska planet genom ett omfattande föreningsbidrag och dels för att det finns en positiv attityd och inställning till föreningarnas arbete och till de evenemang och arrangemang som föreningar oftast tar initiativ till.   

Så skänk en tanke till vårt fantastiska föreningsliv i Borås.


// Tommy Jingfors, förvaltningschef Fritids- och folkhälsoförvaltningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar