onsdag 6 februari 2013

Evenemang = volontärer

Visionen om Borås stad som evenemangsstad upplever jag som väldigt positiv – vi är liksom redan på väg!


Simonsland växer fram och blir nu Textile and Fashion Center med Textilhögskolan, Marketplace Borås och lokaler för events och föreläsningar. Kårhuset byggs om till en efterlängtad kongresshall/-hus och Åhaga har sina högklassiga mässor, galor och events. Inte att förglömma kulturhuset med sina teaterföreställningar och föreläsningar – för att nämna en handfull ställen - det sjuder av mötesplatser i Borås.

Borås och föreningslivet har fått förtroendet att genomföra flera stora idrottsevenemang under de kommande åren. Först ut är Friidrotts SM 30 augusti till 1 september, 2013, SM-veckan 2014 och O-ringen 2015 – och detta är bara början. För att göra dessa evenemang till publika succéer, där Borås ska uppfattas som en stad med ett stort, varmt och välkomnande hjärta, satsar vi på Fritids- och folkhälsoförvaltningen på volontärerna.

Volontärerna ”Borås ambassadörer när det verkligen gäller”, ska vara de första personerna både besökarna och de aktiva träffar på när de kommer till vår stad, till arenan, resecentrum hotellen...

Volontärerna vill vi värna lite extra om! De är viktiga, de lägger ner timmar av sin privata tid för att vara med och arbeta under ett antal dagar för att de brinner för idrotten, det goda värdskapet, för att träffa människor, för att få erfarenhet eller bara för att få känna på och vara riktigt nära ett stort evenemang i den egna hemstaden! Utan dessa volontärer så är det svårt att ta emot stora evenemang.

Vår vision är att skapa en fast volontärsbas. Volontärerna kommer att erbjudas utbildning i värdskap, säkerhet och självklart informeras och uppdateras om kommande arrangemangen som de kan få vara med och jobba med.

Är du intresserad av att utbilda dig till volontär, är du beredd att satsa några lediga dagar, gillar du att ge bra service och känner att Borås är en stad som du gärna marknadsför då kanske du är den vi söker.

Skicka in din intresseanmälan till Friidrotts SM 2013, via länken: www.friidrottssm2013.se

Vi behöver DIG!

//
Ulrika Lindstedt Svensson, Fritidskonsulent Anläggningsenheten

2 kommentarer:

  1. Johanna Thorén, Miljöförvaltningen7 februari 2013 08:47

    Vilket bra och intressant inlägg! Vi på Miljöförvaltningen erbjuder event av den typen som beskrivs i inlägget att miljödiplomeras. Det innebär att man tar ett helhetsgrepp kring frågor som maten, boendet, transporter och avfallshanteringen. Vore det inte bra om volontärerna fick utbildning även i dessa frågor?

    Johanna Thorén, Miljöutredare

    SvaraRadera