måndag 11 februari 2013

Turnérapport: Stadsdelsförvaltningen Norr


Kreativ verkstad i en förstärkt ledningsgrupp på Stadsdelsförvaltningen Norr.

Här kommer en liten rapport från vårt besök på Stadsdelsförvaltningen Norr för ett tag sedan.

Norr satte tänderna i Borås 2025 direkt efter att den antagits, och då framförallt i målområdet Människor möts i Borås. 

En del kritik framfördes under mötet om att äldreomsorgen inte syns i visionen och inte heller de människor i samhället som är beroende av extra stöd. "Det här är en vision för eliten", sa någon. 
Vi har hört den kritiken förut, och det är förstås synd att visionen kan uppfattas så eftersom vi är rätt säkra på att det inte alls var politikernas avsikt att ta fram en vision endast för de starka – tvärtom. 

Det vi måste komma ihåg är att den sociala hållbarheten är den del av ramverket för visionen, vilket verkligen betyder att den mänskliga aspekten måste vägas in i alla sammanhang. 

Efter en stund diskussioner förstod vi alla att det är de strategier som finns listade under varje målområde som ställde till det lite för Norr. Vi redde ut det till slut och kommer att skriva mer om just den saken i ett senare blogginlägg. 

En del av tiden på Norr ägnade vi åt en övning för att släppa fram kreativiteten. Övningen går ut på att para ihop yrken med målområden och hitta konkreta aktiviteter i visionens anda. Den fungerade bra och massor av idéer kom fram. Troligen kommer vi snart att ta fram en kortlek som kan användas som hjälpmedel för att göra den här övningen ute på arbetsplatserna. 

Annika Klemming, kommunikatör
Marie Persson, hållbarhetsstrateg

2 kommentarer:

 1. Heja Annika och Marie,
  jag har haft förmånen att få delta i er information. Den ger verkligen inspiration till att tänka utanför ramen. Jag hoppas att många fler får lyssna och delta.
  //Annika B-L

  SvaraRadera
 2. Tack Annika!
  Så glad jag blir för denna positiva feedback.

  SvaraRadera