onsdag 27 mars 2013

Borås Arena och IF Elfsborg

Sett ur skidåkningssynpunkt så har årets vinter varit fantastisk. Sällan har man kunnat åka skidor hela mars månad i Borås. Trots det har vintern känts lång och mörk. Den vita snön gör visserligen vintern lite ljusare, men många med mig saknar ändå solen och värmen. Därför känns det skönt att det börjar bli ljust, men tyvärr lyser värmen med sin frånvaro.

Borås Arena håller på att väckas till liv efter den vanliga vinterdvalan som blir efter en ovanligt kall senvinter. Mycket ska göras! Vattnet ska kopplas på till läktartoaletterna, alla stolar och läktare ska städas av, alla funktioner ska testas, vaktmästarna och konstgräset ska vattenkammas…
Konstgräset byttes som de flesta känner till förra sommaren. Vintern har inte påverkat gräset alls, det är fortfarande lika grönt och lagom långt som tidigare. Vi får se om det behöver vattnas innan matcherna även i år.

På annandag påsk är det allsvensk premiär på Borås Arena och Elfsborg möter AIK i sin första match för säsongen. Till råga på allt så är det den 1 april! Hoppas det inte blir ett aprilskämt.
Trots datumet så kommer det att bli fullsatt. Det lär endast finnas några ståplatsbiljetter kvar, så det gäller att skynda sig om man inte vill missa denna stora sporthändelse. Solen kommer att skina och temperaturen lär komma över nollstrecket!
Ett nytt SM-guld hägrar för Elfsborg och merparten av Sveriges sportjournalister tror att de klarar det. Efter att ha värvat flera bra spelare anses de ha den bästa truppen i allsvenskan.
www.svenskfotboll.se gjordes en mentometerundersökning där 36,5 % tror att Elfsborg försvarar sitt SM-guld! Visst vore det fantastiskt för Elfsborg och Borås om de lyckades med det!
Ingen i undersökningen trodde att Öster eller Halmstad skulle vinna! Det måste ha varit verkligt initierade personer som deltog i den undersökningen.

Vi håller tummarna att det gul-svarta laget vinner den 1 april!

//Erik Hang, enhetschef Anläggningsenheten, Fritids- och folkhälsoförvaltningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar