tisdag 19 mars 2013

Miljöföreläsningar - Möten, dialog, och kunskap

Föreläsningar, kan det vara nåt? En del kanske förknippar det med långa sittningar, på obekväma stolar i en betonggrå lokal, med en mässande professor. Inte så roligt, kanske. Men det kan också vara en plats och möjlighet till att diskutera frågor som berör och att få komma till tals. Vision 2025 lägger stor vikt vid att boråsare möts, och att det finns mötesplatser som inbjuder till att träffas över generationer och kulturer. Ibland kan ett tema vara en gemensam nämnare att träffas kring. 

Miljöförvaltningen genomför regelbundet föreläsningar och utfärder, som har fokus kring miljö, eller till angränsande ämnen. Inbjudna är allmänheten, politiker och tjänstemän inom Borås Stad. Ämnen som tagits upp genom åren har varit till exempel att gå med i en vindkraftspool, hasselmusexkursion, energieffektivt byggande, rättvisemärkning och dess betydelse, och Om fusk och slöseri i matbranschen. Senaste miljöföreläsningen var den 27 februari på Navet Science Center, med temat Vill du vara med och avgifta barnens vardag? Nästan 130 personer fick både lyssna och ställa frågor till Pia Aspegren, miljöutredare på Miljöförvaltningen, om ett ämne som har en stor aktualitet: spridning av främmande ämnen i vår omgivning. För er som missade föreläsningen, kan du se den genom att följa länken här Vill du vara med och avgifta barns vardag?, eller se filmen nedan: 

Men det stannar inte med detta. Miljöförvaltningen fortsätter att tillsammans med samarbetspartners att ha dialog kring ämnen som berör. Senare i vår blir det tillfälle att tillsammans med kommunekologen Jenny Pleym besöka Lindåsabäcken. På plats kommer Jenny att berätta om den hotade flodpärlsmusslan och dess minst sagt udda överlevnadsstrategi. För den som är intresserad av att delta på miljöföreläsningarna, håll utkik på Miljöförvaltningens webbplats eller gilla Miljöförvaltningens sida på facebook för uppdaterad information om kommande och pågående händelser.

Johan Linderstad - Miljökommunikatör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar