torsdag 7 mars 2013

Nytt verksamhetsår för Borås Stads Ungdomsråd


Laddade ledamöter, nya ansikten, en fullspäckad dagordning, fantastiska idéer och en ny styrelse. Förra veckan var det dags för verksamhetsårets första stormöte för Borås Stads Ungdomsråd.

Årets första stormöte betydde för mig början på ett spännande, roligt och lärorikt år som ordförande, men det betydde enligt mig också början på ett spännande och händelserikt år för ungdomsrådet och Borås.

På mötets dagordning stod det bland annat ”Ungdomsambassadör”, vilket är ett projekt som vi kommer att arbeta med och starta under året. Tanken är att representanter från ungdomsrådet ska utbilda elevråd i elevdemokrati och inflytande på riktigt. Ungdomsrådet har kunskap i dessa ämnen och varför inte sprida våra kunskaper vidare? Vi ser det som givet och ser fram emot att arbeta med detta.

Planeringen inför invigning av Brygghuset är också i full gång, vilket känns riktigt roligt och efterlängtat. Vi planerar en fullspäckad och underhållande kväll då lokala talanger kommer stå för showen. Jag rekommenderar er att boka in den 26-27/4, då är det dags för en fenomenal invigningshelg! Passar också på att flagga för Radio Konkret. Det är en ny radiokanal i Borås som diskuterar intressanta och aktuella ämnen, skruva in kanal 92,5 och höj volymen!

Förutom detta diskuterades marknadsföring, kollektivtrafik och remissen ”Medborgardialogen” bifalldes med några tillägg. Vad som kändes extra roligt var att vi kunde hitta våra tankar ifrån visionsarbetet däri. Det är också snart dags för en gemensam dag för ungdomsråden i Borås och planeringen inför den är i full gång. 

Ungdomsrådet och Borås har kort sagt spännande och roliga händelser framför sig. Jag ser fram emot att fortsätta detta arbete med ett av Sveriges bästa Ungdomsråd.


Maja Karlsson, förväntansfull ordförande för Borås Stads Ungdomsråd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar