måndag 22 april 2013

9000 skräpplockare städar i Borås


"Borås är en vacker och ren stad" står det i visionen. Självklart vill vi att Borås 2025 ska vara en stad utan pappersskräp, platsbitar och fimpar på marken!

Borås rent och snyggt, en samverkan mellan förvaltningar, bolag och näringsliv, arbetar på bred front för att vi ska få en ren stad. 

Den här veckan arrangerar vi skräpplockardagar i samarbete med Håll Sverige Rent. Nästan 9000 personer har anmält sig och är ute och plockar skräp. De flesta är barn och elever från förskolor och skolor, men vem som helst är välkommen att delta. 

I år plockar tre av våra kommunalråd, Tom Andersson, Annette Carlsson och Morgan Hjalmarsson skräp tillsammans med Fjärdingskolans lever. 

– Genom att vi politiker faktiskt plockar skräpet, signalerar vi att alla kan göra något för att minska nedskräpningen. På det här sättet hjälper vi till att uppmärksamma hur mycket som kastas ute, säger Annette Carlson. 

Vill du också vara med och visa hur mycket du ogillar allt skräp som slängs på marken? Anmäl dig och plocka upp några skräp du också. Även om den stora satsningen görs den här veckan går det att anmäla sig ända fram till 31 maj på Håll Sverige Rents webbplats

Annika Klemming, kommunikatör och Stadskansliets representant i Borås rent och snyggt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar