torsdag 11 april 2013

Häng med på Framtidsveckan

Framtidsvecka - det är en vecka i april med fokus på en framtid där vi vill vara mer rädda om vår värld.  I år är den vecka 17 i Sjuhärad och många av händelserna som lyfts fram är i Borås. Program finns på internet hos www.studieframjandet.se/framtidsveckan

Det händer en massa spännande saker hela veckan. Allt från att byta kläder med varandra, laga mat från grunden som 12-åring och lära om vegetarisk mat, vandra utefter vattendrag, lyssna på de som jobbar med tågtrafik eller solceller, lära sig om bin och andra  insekter, plocka skräp eller bara ta en fika och lära sig skratta! En go vecka helt enkelt. Vardagar som helg, dag som kväll, för gammal och ung, proffs och novis. 

Det är min egen beskrivning av veckan. En officiell text om framtidsveckan är annars följande:

"Framtidsveckan är en respons på alla kriser och hot vi och vår planet står inför - ekologiska, energi- och finansiella kriser och ett skenande klimat." och en bild på en pojke med en T-shirt KEEP MY EARTH CLEAN kompletterar all text.

En bild säger mer än ord. Och handling gör mer än ord. Alla veckor på året kan var och en bidra - inte bara ha fokus just vecka 17. Men det är ju extra kul när många har fokus samtidigt! Hoppas vi ses!

Monica Lindqvist - Planeringssekreterare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar