fredag 3 maj 2013

Vad tyckte boråsarna?


Allmänheten har kunnat dela med sig av sin egen vision från att arbetet med visionen startade tidig höst 2011 till i slutet av maj 2012.  De flesta hörde av sig via webben, men många valde att lägga sina idéer i de 30-talet tipslådorna som fanns på bibliotek och andra mötesplatser. Här är ett litet urval av allt som kom in. Materialet är helt osorterat. En del har redigerats språkligt för att det ska bli mer lättläst, men innehållet har inte förändrats. Läs alla inlägg här.

Allt material sparas och finns med i det fortsatta arbetet som inspiration när visionen ska förverkligas.


Vår vision är att alla djur kan prata. Det ska finnas solpaneler på taken och om det regnar finns det energi lagrat i dem. Bilarna flyger och det finns flygande fotbollsarenor, man får köra bil även om man är under 18. På skolgården finns det karuseller och i skolan gör man roliga saker istället för att jobba hela tiden. Alla har varsin robot-betjänt som gör allt åt en, det enda man behöver göra är att ge den olja. Allt kan bli osynligt, men om man vill bli synlig igen är det bara att tänka "bli synlig".
 
Mer sjuksköterskor inom demens och åldringsvården i Borås Stad.
 
Glada människor, friskt leende, fler tandläkare, färre tuggummi, färre fimpar. 
 
En restaurang vid Ramnasjön med brasa och mys vintertid, uteservering sommartid. 
 
En kulturellt levande stad såväl i stort som LITET och en stödjande kulturell miljö. Kultur som roar och oroar.
 
Ett lika fint museum, bibliotek som idag. 
 
Snabbtåg till Göteborg max 30 min. Tåget ska även stanna vid Landvetter. 

Att det ska finnas möjlighet att parkera när man ska göra snabba ärenden, exv. hämta biljetter eller lämna böcker. Dvs. att slippa gå ett kvarter först. Exv. ett par 10 min, plats nära kulturhusets entré. Att biljettkassan har öppettider som även arbetande kan nyttja, en kväll i vecka känns lite för lite. 

Ewa Luvö - kvalitetstrateg, Stadskansliet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar