onsdag 19 juni 2013

Brygghuset lever, även på sommaren!

Även om vi befinner oss i en lågsäsong med begränsade öppettider, står våra dörrar öppna. I sommar satsar vi främst på att hålla öppet under veckodagarna, med kvällsöppet under sommartorsdagarna. Alla är välkomna till Brygghuset, oavsett om man bara vill komma in och hänga i caféet, eller kanske bolla en idé om ett eget arrangemang eller andra spännande projekt som man vill driva i Brygghusets lokaler. Främst älskar vi när unga tar egna initiativ till att göra något de brinner för. På så vis skapas innehållet på Brygghuset i hög grad av unga för unga. Gång på gång har vi bevittnat ungas drivkraft och kreativitet på Brygghuset i form av modevisningar, konserter, LAN, rollspelskvällar, konstutställningar, föreläsningar, filmvisningar och massor av möten.

Vi är övertygade!
Vi kommer att fortsätta arbeta efter principen: Du har idéerna och sköter genomförandet - Brygghuset har lokalerna och vägledning/coachning för ovana arrangörer.

Sedan smygöppningen i oktober förra året har vi haft ett 50-tal arrangemang på Brygghuset. Det som gör oss speciella i sammanhanget, är att Brygghuset i regel aldrig driver eller skapar arrangemangen. Vi tror på involvering och att i samverkan tillsammans med andra skapa förutsättningar så ett varierat innehåll kan äga rum på Brygghuset. För att undvika kaos måste vi i personalen godkänna alla genomförandeplaner innan man drar igång något − litet som stort arrangemang spelar mindre roll för oss.


// Klas Bolin, verksamhetsutvecklare Brygghuset, Fritids- och folkhälsoförvaltningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar