torsdag 15 augusti 2013

Dannikeskolan bland de 10 bästa skolorna i Sverige på att minska matsvinnet


Dannikeskolan blev under våren, som en av tio skolor i Sverige, nominerad till att tävla om White Guide Juniors svinnpris. De skolor som nominerades hade utmärkt sig genom goda idéer, nya initiativ och samarbete över gränserna för att minska matsvinnet. White Guide junior rankar de bästa skolrestaurangerna i Sverige och delar årligen ut priser inom olika kategorier av skolmat.

Annelie Laitinen, kock på Dannikeskolan i Stockholm
Den 27 maj åkte kostchefen Berit Johansson och kocken Annelie Laitinen upp till Stockholm för att delta i prisutdelningen som ägde rum på Norra Latin. Prisutdelningen föregicks av intressanta föreläsningar med bland annat Lisa Förare Winbladh, matboksförfattare och bloggare, samt Gustav Fridolin, språkrör för miljöpartiet. Prisutdelningen, som hölls av bland annat centerns partiledare Annie Lööf och Anna-Maria Corazza Bildt, resulterade i en hedrande 7:e plats för Dannikeskolan.
Det finns all anledning att vara stolt över Dannikeskolan. Borås Stad startade förra året en tävling för alla skolor att minska matsvinnet så mycket som möjligt. Dannikeskolan utsågs till bäst i Borås på matsvinn 2012 och vann 10 000 kronor, de hade minskat sitt matsvinn med över 70 procent!

Prisutdelningscermonin på White Guide Junior
Borås Stad fortsätter att aktivt arbeta med att minska matsvinnet. Under senare delen av våren 2013 har ett stort regionalt projekt, Projekt Matsvinn, med 17 deltagande kommuner startats. Borås Stad samordnar projektet, som fokuserar på att minska produktionssvinnet i de kommunala köken. Magnus Bagge, Områdeschef kost och lokalvård, Stadsdelsförvaltningen Öster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar