tisdag 20 augusti 2013

Kretsloppsveckan – snart här för att lyfta miljöfrågor i vår vardagNu närmar det sig. Vecka 37. Kretsloppsveckan - en vecka fylld med aktiviteter och föreläsningar. Fokus ligger som alltid på frågor som berör oss alla - vår miljö, vår nutid och framtid. Det kommer under veckan att ges möjlighet att få ta del av såväl små som stora funderingar och konkreta lösningar på lokala och internationella miljöutmaningar.

Årets program för Kretsloppsveckan har svällt, sedan föregående år, och det finns intressanta saker att göra för alla. Vill du lufta lungorna, så är promenad/jogging under Kretsloppet den 14 september ett förslag. Filmintresserad? Den tänkvärda dokumentären Inte bara honung, visas på Röda Kvarn 9 och 10 september. Känner du för att bryta av arbetsvardagen med en lunchföreläsning under Kretsloppsveckan, så är du välkommen till Brygghuset för att lyssna på ämnen som spänner allt ifrån internationell avfallshantering till hur Borås ska bli en cykelstad. Fredagens lunchföreläsning, med Tobias Jansson, kommer att ta upp ett koncept som blivit mer och mer uppmärksammat, dvs. cirkulär ekonomi, där affärsnytta kombineras med resurseffektivitet.

Och den som vill ta på sig galakläder, missa inte miljögalan, onsdagen den 11 september. Sarah Dawn Finer, Magnus Carlsson och Mattias Klum är några av de artister/gäster som kommer att uppträda.

Detta och mycket mer finns att läsa i programmet för Kretsloppsveckan. Så, läs och markera gärna i din kalender intressanta aktiviteter som du ska gå på.

Johan Linderstad, miljökommunikatör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar