onsdag 7 augusti 2013

Mötesplats - badplats!Fritids- och Folkhälsoförvaltningen fortsätter sitt arbete med att skapa fler möjligheter till både spontanaktivitet och möten mellan människor. Inför säsongen har stora satsningar gjorts på våra större badplatser för att i någon mån göra om dessa mer inbjudande och självklara mötes- och aktivitetsplatser för både kommuninvånare och turister. Vår tanke är att de också kan användas under andra delar av året inte bara under själva badsäsongen.

För de yngre har klätternät satts upp vid Sandareds -, Asklanda - och Dalsjöns badplatser. Så småningom kommer klätternät också att sättas upp vid Skalle -, Sjömarkens - och Storsjöns badplatser.
Ni som har besökt Asklanda badplats vet också att det  finns stora sandytor, dessa har gjort det möjligt för oss att skapa en ny beachvolleybollplan och ändå finns det sandytor kvar.

Ett utegym har under sommaren uppförts vid Byttorps badplats. Här kan du träna tillsammans med dina vänner och samtidigt se ut över sjön Kolbränningen och Byttorps badplats. Utegym finns sedan tidigare vid Kypegårdens badplats och vid Kransmossens idrottsplats.Vid Kransmossen har vi ju dessutom vår mycket populära hinderbana som används flitigt, av såväl stora som små, alla veckans dagar. 
Våra utegym och hinderbanan är öppna för alla och kostar inget att använda.

Vid Sjömarkens badplats har vi förbättrat strandpromenaden och ett tiotal grillplatser har rustats upp runt om på de 21 badplatser som Fritids- och Folkhälsoförvaltningen ansvarar för.
Under hösten kommer vi att ta tag i upprustningen av fler grillplatser, allt för att ge möjlighet till en skön uteaktivitet med avslutande grillning året runt.

Så även om sommarensäsongen snart börjar lida mot sitt slut är det alltså absolut inte slut på badsäsongen!
Välkomna ut i våra vackra omgivningar.


//Anna Karlsson, Fritidskonsulent Fritids- och Folkhälsoförvaltningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar