tisdag 17 september 2013

Fairtrade Challenge 17 oktober – var med du också!

Nu är det åter dags för Fairtrade Challenge, en fika för rättvis värld, som pågår över hela Sverige. Konceptet är lika enkelt som tidigare år: under en och samma dag, 17 oktober, ska så många människor som möjligt fika Fairtrade-märkt. Förra året deltog drygt 500 personer i Borås, det får gärna bli fler deltagare i år!

Uppmana gärna dina arbetskamrater att ta en fika med enbart Fairtrade-märkta produkter. Om det inte finns Fairtrade på arbetsplatsfiket så påminn gärna ansvariga som köper in varor att ni vill ha kaffe, te, choklad, och frukt som odlats och producerats av bönder som fått schysst betalt, schyssta arbetsvillkor, inget barnarbete och rätt att engagera sig fackligt. Gör ni det, så kan ni göra skillnad för en mer rättvis värld.

Anmälan till Fairtrade Challenge den 17 oktober kan göras här.
 
I Vision Borås 2025 finns det ett kapitel avsatt till att ta ansvar för ekologisk hållbarhet lokalt och globalt. Mer specifikt, Borås ska arbeta för hållbar konsumtion och handel, då stödjer vi även hållbar produktion på global nivå. Ett steg på vägen, är att vara en medveten konsument, och till exempel handla Fairtrade-märkt och delta i Fairtrade Challenge.

Bild: På Miljögalan förra veckan visade Mattias Klum sitt bananleende och sa hej till medkänsla. Fairtrade vill säga hej då till fattigdom. Borås är en Fairtrade City och bidrar till denna vision genom att engagera sig för Rättvis handel och etisk konsumtion. 

Johan Linderstad, miljökommunikatör, Miljöförvaltningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar