onsdag 11 september 2013

Händelserik vecka på Brygghuset

Lånegarderob + Utomhusevent D.S.V.G.D + Lunchföreläsningar

Eftersom vi i personalen på Brygghuset, själva inte arbetar med att fylla huset med innehåll, är vi alltid nyfikna och lyssnar till vad andra vill att Brygghuset ska vara. Visste du om, att vi erbjuder alla som vill, unga som vuxna, möjligheten att presentera egna idéer om arrangemang och andra spännande projekt i huset? Ett förhållningssätt som har visat sig fungera alldeles utmärkt och som bygger på en väldigt enkel princip; Du har idéerna - Vi har lokalerna, det är så vi vill jobba. Vi sticker inte under stol med att vi prioriterar arrangemang som kan erbjuda fri entré, som är öppet för alla och har ett av-unga-för-unga perspektiv. Men som sagt, vuxna är också varmt välkomna till Brygghuset.

Precis just nu klappar våra hjärtan lite extra för veckans arrangörer:
  • Borås Stad, som varje vardag i samband med Kretsloppsveckan arrangerar lunchföreläsningar, där man bjuder alla föranmälda på ekolunch.
  • Lånegarderoben Borås, ett idéellt projekt som har slagit upp en Pop-up store för att samla in kläder och textilier. Tanken är att man mot en liten avgift ska kunna erbjuda sina kunder en annorlunda garderob för speciella sammanhang. Både second hand/vintage och nyare plagg ifrån både etablerade och nya designers.
·        Radio Konkret och Backstage, som stolt kan presentera utomhuseventet D.S.V.G.D - ”De Så Vi Gör De”. Detta innebär att kvarteret kring Bryggaregatan och vägen-under-vägen kommer att fyllas med scener och utrymmen för hip hop, skateboard, BMX, graffiti, streetdance, laserdome, gyrotech, partybike och DJs. Plats på scen för artister som Dacosta, Flex, ICE, Roach Killah krew, och sist men inte minst ABIDAZ. Arrangemanget sker i samverkan med Brygghuset i Borås.Initiativtagarna denna veckan visar inte bara en stor bredd över vad andra vill att Brygghuset ska vara, utan att det finns en drivkraft i Borås till att faktiskt använda Brygghuset som en arena för arrangemang. Stora visioner i all ära, men att gå hela vägen ifrån idé till verklighet är något som vi verkligen uppmuntrar på Brygghuset.

Fri entré på samtliga arrangemang!

//Klas Bolin, utvecklingsledare Brygghuset, Fritids- och folkhälsoförvaltningen

1 kommentar:

  1. God ekomat fixar Café Rekommenderas också! Jag är jätteglad över att lunchföreläsningarna är hos er i år! //Johanna Thorén, Miljöförvaltningen

    SvaraRadera