torsdag 3 oktober 2013

Hjälpa till med kärleksbekymmer och tentor? Bli en mentor!

Vill du dela med dig av din visdom? Kanske imponera med ditt enastående bollsinne, dela med dig av dina filmtips eller bara finnas där för en ung medmänniska? Då har vi nu tack vare medlemskapet i Mentor Sverige chansen att förena tonåringar och vuxna i ett ömsesidigt mentorskap.
Mentor är en ideell organisation vars syfte är att erbjuda tonåringar ett mentorskap under ett år, tanken är att erbjuda en vuxen kompis, med liknande intressen som kan stötta och pusha genom tonårens många berg och dalar. Det är upp till mentorparet vad man hittar på, och hur ofta man träffas. En sak är säker, båda parterna kommer att bli en erfarenhet rikare, och förhoppningsvis dra på smilgroparna något mer än vanligt!
Många tonåringar uppger att de saknar någon i sin närhet som de kan prata med, detta är ett sätt att erbjuda goda vuxna förebilder som finns där, vill vara där och kan lyssna när det behövs. Ibland krävs det inte så mycket för att uppmuntra tonåringar till sunda val i livet.
Varför inte göra som så många andra, och visa upp din arbetsplats eller ta en fika med din nyfunna mentorkompis? Hitta gemensamma arenor, byta tankar och erfarenheter kring livet, eller bara lyssna.
Gå in på www.mentor.se och läs mer!

/Edina Biser, ungdomssamordnare och planeringsledare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar