måndag 29 april 2013

Lokalvårdare, måltidspersonal och kockar





I torsdags hade vi förmånen att träffa Stadsdelsförvaltningen Norrs lokalvårdare, måltidspersonal och kockar för att prata och workshoppa uitifrån Borås 2025. 

Deras chef Marianne Hult gjorde en bra inledning och sedan testade vi en prototyp på en”visionskortlek” som vi har tagit fram. Kortleken består av en hög med målområdena, en hög med yrkesgrupper inom kommunen och en hög med olika perspektiv för en hållbar utveckling. Tanken är att man drar ett yrke och ett målområde och därefter brainstormar kring vad yrket kan göra för förbättringar inom målområdet. 

Det var livliga diskussioner men enklast var det för gruppen att brainstorma kring sina egna yrken.

Många kreativa tankar presenterades. Det roligaste var upptäckten att alla kunde se sin del i att uppfylla Borås 2025 – alla kan känna igen sig. 

Här är ett axplock av deras idéer:
  • Utbildning: Varför ska vi laga ekologisk mat? Varför ska vi sortera sopor? Det är inte lätt att göra miljömässigt riktiga val – det är en djungel
  • Bjuda in förskoleklass till äldreboendet och låt äldre och barn äta tillsammans.
  • Större inflytande vid upphandlingar för att gynna det lokala näringslivet.

 Marie Persson, hållbarhetsstrateg, Stadskansliet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar