onsdag 12 februari 2014

Brygghuset - 24 Sju


Konsumenter blir producenter
Dagligen får vi in spännande ”förslag” ifrån allmänheten kring arrangemang och andra aktiviteter som kan äga rum på Brygghuset - Det tycker vi är jättekul. Bra idéer i all ära, men det är inte riktigt så det går till på Brygghuset. Främst vill vi samverka med de arrangörer som själva har förmågan att producera ett eget innehåll på Brygghuset, från start till mål, i alla led. Om vi är överens, samverkar vi gärna genom att låna ut våra lokaler. Vid större arrangemang vill vi även ha en presentation av genomförandeplaner.

Exempel: Breaking Stars arrangerar Breakdance tävling.
I söndags hade vi besök av Breaking Stars, ett skönt gäng som arrangerade ett Break Jam/tävling. Första gången vi träffade Breaking Stars, fick vi höra att de hade fått flera ”Nej” ifrån andra aktörer som arbetar med att erbjuda lokaler i Borås. För att få arrangera och använda Brygghuset utanför husets ordinarie öppettider, ser vi till att skapa en relation med personerna bakom arrangemanget. Ett krav är även att minst en person är över 18 år som kan ta det fulla ansvaret för lokalen, samt när det krävs, även uppvisande av polistillstånd.

Bra jobbat Breaking Stars!
Läs mer om om eventet:
https://www.facebook.com/events/200147943508297//Klas Bohlin, verksamhetsutvecklare Brygghuset, Fritids- och folkhälsoförvaltningen

tisdag 11 februari 2014

Att föra vidare goda exempel och erfarenheter

Pia Aspegren lyfter ett gott miljöexempel från Borås när det gäller miljödiplomerade event.

När vi, Miljöförvaltningen, fick uppdraget att arrangera Ekokommunernas årsmöte i våras förra året så tänkte vi att det självklart skulle klara av att granskas i sömmarna när det gäller våra egna frågor och vårt miljötänk. Dessutom tänkte vi ”Hur svårt kan det va?”. 

Det visade sig vara både enkelt och roligt och inte tog det lång tid heller. Alla inblandade aktörer, från restauranger till tryckerier, var supersnabba och mycket samarbetsvilliga. Det blev också ringar-på-vattnet-effekter av att vi miljödiplomerade Ekokommunernas årsmöte. Vi fick till exempel åka till Stockholmsmässan i mitten av januari och berätta för andra mötesarrangörer om våra erfarenheter. 

Snacka om att sprida det goda exemplet vidare! Och vi fick ett miljödiplom som nu pryder en vägg här på Miljöförvaltningen.

Pia Aspegren, Miljöförvaltningen