fredag 21 februari 2014

Tack för denna tiden!

Vi startade denna blogg för ett år och tre månader sedan i samband med att Borås Stad antog visionen Borås 2025. Tanken var att vi skulle berätta om allt det som görs och planeras för att vi - tillsammans - ska nå visionen om Borås. Inläggen har handlat om många roliga, intressanta, nyskapande och spännande aktiviteter och reflektioner från olika delar av våra verksamheter.

Nu stänger vi ner bloggen och ska fundera på hur vi på kan nå ut lite bredare för att kunna sprida visionen vidare. Inläggen ligger kvar och ni är välkomna in att läsa, vi tackar för visat intresse!


Ewa Luvö, kvalitetsstrateg, Stadskansliet

onsdag 19 februari 2014

Borås Stads bästa jobb

Jag har Borås Stads bästa jobb!

Det är en underbar måndagsmorgon och klockan är 05.00. Jag är på väg till det bästa arbetet som finns, Stadsparksbadet.
Jag  förbereder och ser till att allt är klart för att slå upp portarna, klockan är 06.30.
Utanför våra dörrar har ett fantastisk gäng, gamla och unga, samlats och bara väntar på att få slänga sig i vattnet.
Simma är en helt underbar start på dagen. Många av de som kommer då har gjort detta i många år och en del är nyfrälsta!

I mitt arbete har jag förmånen att få möta olika människor, men  alla har ett gemensamt mål, de vill ha en trevlig stund hos oss.

Många är de barn som jag genom åren har lärt att simma och hört deras glada tjut när de knäcker "koden" till bröstsimmet. När jag möter dessa barn i t.ex. affären och de ropar “simfröken, simfröken” och rusar fram för att ge mig en kram. Då känner jag mig stolt över  att ha satt en prägel på dem och hur viktig jag är i deras liv. Vad de inte vet är att dessa barn är lika viktiga för mig och gör mitt jobb så otroligt kul.

En del vuxna kommer till mig och nästan viskar fram att de inte kan simma, men att de vill lära sig. Jag blir alltid lika glad av att få höra dessa ord, för det är första steget till att övervinna t.ex. sin egen vattenrädsla. Det är ingen som ska skämmas över att de inte kan simma, vi simlärare gör allt vi kan för att stötta och hjälpa alla att lära sig den "ädla" konsten, att simma...

// Pernilla Ohlsson, Stadsparksbadet, Fritids- och folkhälsoförvaltningen


tisdag 18 februari 2014

Kontakta Borås Stads energi- och klimatrådgivare för att få miljötips


Betänketiden är slut! Det är hög tid att avsluta den fossila eran och ställa om till ett hållbart samhälle, ett hållbart Borås!

Hela världen behöver genomföra en snabb övergång till förnyelsebara, hållbara energislag samt en kraftfull energieffektivisering. Det gäller hur vi bor, hur vi reser, vad vi äter och hur vi konsumerar. Den gamla devisen om Biffen, bilen och bostaden är väldigt aktuell fortfarande.

Borås stad erbjuder gratis och opartisk energi- och klimatrådgivning, precis som Sveriges övriga 290 kommuner. Nu finns jag, din nya energi- och klimatrådgivare på plats i Fullmäktigehuset, för att svara på frågor om energi och klimat. Det kan vara frågor som rör energiproduktion, uppvärmning hemma hos dig, energieffektiv belysning, hur du kan göra för att köra mindre bil eller vilken mat som har den lägsta klimatpåverkan.

Förutom att svara på frågor kommer jag som energi- och klimatrådgivaren att söka upp er boråsare genom företagsbesök och andra evenemang så att vi tillsammans kan förverkliga visionen om ekologisk hållbarhet, lokalt och globalt.

Jenni Lehto, energi- och klimatrådgivare, Miljöförvaltningen