torsdag 27 juni 2013

På tal om bad - barn och ungdomar i Borås har åkt med Badresor i över 80 år


Badresor är en verksamhet för barn i åldern 7 – 13 år. Vi håller till i Sjömarken, cirka 200 meter från badplatsen - Badresor är så mycket mer än bara bad. Jag skulle vilja säga att det är som en fritidsgård, fast utomhus (vid katastrofväder, får man dock lov att vara inomhus). Vi har en fotbollsplan, basketplan, pingisbord, kanoter, tillgång till fiske, massor av pyssel och andra roliga saker. Vill man bara slappa och umgås med kompisar eller vår trevliga personal så gör man det. Sen går vi ju självklart ner till Viaredssjön och badar två gånger per dag, det är ju nästan ett måste även om det bara är 16 grader. Vill man lära sig simma så har vi även simskola som är gratis, precis som övriga Badresor som är helt gratis.

Vi är nu inne på vår tredje vecka och det är precis som tidigare år välbesökt, cirka 100 – 120 barn varje dag. Badresor är en tradition som funnits i Borås och Sjömarken i över 80 år och det är många som känner till verksamheten. Bland gamla boråsare är det välkänt att Badresors ungdomar alltid bjuds på ett gott mellanmål. Nu är det en tredeciliters tetramjölk och en tekaka med ost som gäller (boråsare från förr minns kanske de släta bullarna …).

Det finns fortfarande chans att åka med till Badresor, vi har verksamhet till och med vecka 32. Badbussen utgår från Södra torget kl 9:00 alla vardagar och går sedan med tre turer runt om i staden för att plocka upp alla förväntansfulla barn. Ingen anmälan krävs, utan det är bara att vänta på bussen, bli inskriven av personalen som finns på bussen och åka med ut till en dag med massor av lek och skratt.

Badresor är en mycket uppskattad verksamhet av de allra flesta.

/Malin Nilsson, områdessamordnare, Stadsdelsförvaltningen Norr, Kultur och Fritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar