onsdag 16 oktober 2013

Just nu pågår Hälsoveckan i Borås Stad

Det är roligt att kunna skriva att det är fjärde året i rad som Hälsoveckan på något sätt anordnas i Borås Stad och i år sker det mellan den 13 och 20 oktober. För fyra år sedan började vi i liten skala i före detta Norrby kommundel på Mötesplats Norrby och Familjecentralen Norrby. Vi ville under en och samma vecka samla flera av de goda insatser som våra verksamheter gör i vardagen för att våra invånare ska kunna göra goda val och skapa sig goda vanor. Temat under veckorna har sedan dess varit hälsa i den bemärkelsen att välbefinnandet ökar genom att man motionerar på ett lustfyllt sätt, att äta mat som är bra för kroppen eller kanske bara att umgås runt en gemensam sak såsom bokläsning eller sitta och sticka tillsammans med andra.
Även om vi idag inväntar en person som arbetar för en Hälsovecka i Stadsdelsförvaltningen Norr hoppas vi redan nu att Hälsoveckan är ett arrangemang som syns och hörs i hela Borås Stad!

Under veckan engagerar sig såväl kommunens egna verksamheter som föreningar och andra organisationer för att skapa ett välfyllt program med aktiviteter för kommunens alla invånare. Vad sägs om att äntligen få chansen att prova på träningsformen Zumba som alla pratar om och kanske ett pass med vattengymnastik efter det? Eller kanske gå på ett seminarium och lyssna till hur hundar kan öka vår hälsa eller en föreläsning om vilken inverkan kultur har på vårt välbefinnande?
Du kan också komma till biblioteken och låna den där boken du tänkt läsa eller varför inte låna ett par gångstavar och en bibliotekarie att ta med på promenaden?

Programmen är som sagt välfyllda och innehåller aktiviteter för alla. Gå in och läs mer på www.boras.se/halsoveckan och se vad som passar just dig! Varmt välkommen!

// Johanna Pontén, folkhälsosamordnare i Stadsdelsförvaltningen Väster

Emelie Fritzell, folkhälsosamordnare i Stadsdelsförvaltningen Öster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar