måndag 13 maj 2013

Har ni märkt en sak?


Har du också märkt en sak? Vi jobbar med ett område som är väldigt hett och poppis!
Undrar om man kan gå en hel dag utan att matas med begreppet hållbarhet eller hållbar utveckling?

Allt är plötsligt hållbart. Jag tror nog inte att alla plötsligt ändrat sina beteenden eller att kommuners arbete helt plötsligt går i en fullständig hållbar riktning eller att just den specifika utbildningen kan lära hur vi skall arbeta i rätt riktning. Nej, det är synnerligen enkelt att sätta begreppet ”hållbart” som första ord i en mening och ...Yes! vad inne det helt plötsligt blev. Känns i min värld lite som att vara utsatt för tv-shop… Lite snabbt tillfixat och du är i hamn.

Tyvärr (eller inte) är det inte så enkelt. Ska vi lyckas på riktigt krävs en hel del tankearbete, innovativa grepp och ett mod att bryta gamla upptrampade stigar och vanor. Vi behöver bryta mål av ekonomisk karaktär, social karaktär och ekologisk karaktär mot varandra och våga stå för det vi tror gagnar en hållbar utveckling. Det finns tyvärr inte en metodbok att slå i och färdiga fyrkantiga hållbarhetsinstrument att arbeta med.

Det som glädjer mig oerhört är vilken vilja och drivkraft det finns i vår kommun att ändå anta utmaningen! Vi skall våga vara först, vara innovativa och arbeta tillsammans för att verka i en hållbar utveckling för Borås och jordens bästa.

Marie Persson, hållbarhetsstrateg, Stadskansliet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar